Desembrood met rookvlees en pijnboompitten
Ingrediënten:
- Desem meergranen brood of brood naar keuze
- Rookvlees
- smeerkaas sambal
- geroosterde pijnboompitten
- geraspte Parmezaanse kaas
- gehakte peterselie
Werkwijze:
Besmeer de boterham met smeerkaas. Beleggen met rookvlees. De geschaafde Parmezaanse kaas erover en daarover de pijnboompitten. Bestrooien met peterselie.
Eet smakelijk!
Gevulde Bourgondische bol
Ingrediënten:
* 1 Bourgondische bol
* 400 gram gesneden diepvries spinazie
* 1 pak groentesoep poeder (Maggi smaakmaker groentesoep)
* 250 gram zure room
* 1 theekopje mayonaise
* 1 ui grof gesneden
* peper en eventueel zout
Bereiden:
Ontdooi de spinazie, daarna goed uitknijpen anders wordt de dip te nat.
Hak de ui en doe de snippers in een grote kom, voeg alle overige ingrediënten erbij. Goed mengen en op smaak brengen met peper en zout.
Snij de kap van het brood en trek de binnenkant uit de bol. Laat ongeveer 1,5 cm brood op de korst staan. Het brood dat uit de bol komt in grove stukken snijden. Rooster de bol, de kap en de stukken brood in circa 20 min. in de oven op ongeveer 160 graden.
Voor het serveren de vulling in het holle brood doen, de kap er op en de geroosterde broodstukken er om heen leggen. In plaats van het geroosterde brood kunnen ook groenten en crackers gebruikt worden om te dippen. Als de bol bijna leeg is, korst openscheuren en al dippend door smullen.
